Διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ελληνο-Γαλλικό ΠΜΣ

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Παν. Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Montpellier 2

Το ΠΜΣ Διατήρηση της βιοποικιλότητας (BIODIV) είναι ένα από κοινού μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, (Σχολή Περιβάλλοντος), και του Πανεπιστημίου Montpellier 2. Κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής, ο μεταπτυχιακός τίτλος γράφεται στις δύο γλώσσες, γαλλικά και ελληνικά, και απονέμεται από κοινού και από τα δύο συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

Η διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών είναι 12 ημερολογιακοί μήνες (ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος). που περιλαμβάνει δύο διδακτικά εξάμηνα και την εκπόνηση Διατριβής Εξειδίκευσης. Το πρώτο (χειμερινό) εξάμηνο προσφέρεται στο Montpellier, στη Γαλλία. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Γαλλική. Το δεύτερο (εαρινό) εξάμηνο αρχίζει στα μέσα Ιανουαρίου και προσφέρεται στην Μυτιλήνη. Από τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, μερικά διδάσκονται στην Αγγλική και τα υπόλοιπα στην Γαλλική γλώσσα. Η Διατριβή Εξειδίκευσης εκπονείται στην συνέχεια στην Ελλάδα, στην Γαλλία ή σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα διεθνώς.

Το ΠΜΣ Διατήρηση της βιοποικιλότητας δεν έχει δίδακτρα. Δίδακτρα απαιτούνται μόνο κατα την εγγραφή των σπουδαστών για το πρώτο εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Montpellier 2.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mar.aegean.gr/cns/grad/biodiv/biodiv_el.php

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s